اخبار فناوری و شبکه

تازه های شبکه و IT

اخبار فناوری و شبکه

تازه های شبکه و IT

یکی دو قابلیت عجیب در Windows 10

  در سیستم عامل جدید Windows 10 که هفته گذشته به بازار عرضه شد، دو قابلیت جالب و عجیب به چشم می خورد. قابلیت هایی که مایکروسافت آنها را بطور پیش فرض فعال کرده و کاربرانی که مایل به داشتن این قابلیت های عجیب نیستند، باید عدم تمایل خود را با تغییر تنظیمات Windows 10 ابراز کنند. 

قابلیت  WUDO که مخفف Windows Update Delivery Optimisation است، به کامپیوتر Windows 10 این امکان را می دهد که بجای دریافت اصلاحیه ها و نرم افزارهای عرضه شده در Windows Store از سرورهای شرکت مایکروسافت، به دنبال کامپیوتر های دیگر در شبکه محلی یا شبکه بی سیم WiFi و یا حتی بر روی اینترنت که دارای فایلهای مورد نیاز هستند، جستجو کند. در صورت یافتن فایلهای مورد نیاز، آنها را از کامپیوتری که پیدا کرده به کامپیوتر خودش منتقل می کند.

به اعتقاد مسئولان مایکروسافت، با این روش، هم در زمان دریافت فایلها و هم در میزان استفاده از اینترنت صرفه جویی می شود.

استفاده از کامپیوترهای یک شبکه محلی و یا شبکه Wi-Fi خانگی که کاربران یکدیگر را می شناسند، شاید قابل قبول باشد ولی یافتن یک کاربر ناشناس بر روی اینترنت که از دست بر قضا، فایل مورد نظر ما را دارد، کمی عجیب به نظر می رسد. اگر آن کاربر بخت برگشته برای هر مثقال از اینترنتی که مصرف می کند، هزینه ای باید پرداخت کند، آن موقع تکلیف چیست !؟ 

مایکروسافت تاکید دارد که در هر مرحله، اصالت فایلها و داده های دریافتی از دیگر کامپیوترهای دارای Windows 10 را کنترل می کند. باید فقط امیدوار بود که کسی راه گول و دور زدن Windows 10 را پیدا نکند و از قابلیت WUDO برای انتشار بدافزار و برنامه های مخرب سوء استفاده ننماید.

کاربرانی که علاقمند به مشارکت در ایده WUDO نیستند باید با مراجعه به محل زیر، تنظیمات لازم را تغییر دهند.

Settings > Update & Security > Windows Update > Advanced  

قابلیت جالب و عجیب دیگر در Windows 10 قابلیت به اشتراک گذاری رمز عبور شبکه های Wi-Fi است. این قابلیت که مایکروسافت به آن Wi-Fi Sense می گوید، بطور پیش فرض فعال است.

رمز عبور Wi-Fi که کاربر در Windows 10 وارد می کند، ابتدا توسط مایکروسافت بر روی سرورهای خودش ذخیره می شود. سپس به افرادی که در دفترچه تلفن Skype، Hotmail، Outlook و … این کاربر هستند و از Windows 10 استفاده می کنند، اجازه می دهد تا با این رمز عبور به شبکه Wi-Fi وصل شوند. حتی با تنظیمات خاص، مایکروسافت به دوستان Facebook کاربر هم اجازه استفاده از Wi-Fi او را می دهد.

برای همه اینکارها، در زمان نصب Windows 10 مایکروسافت اجازه شما را گرفته و قابلیت Wi-Fi Sense را بطور پیش فرض در Windows 10 فعال کرده است. حالا اگر نمی خواهید Wi-Fi Sense رمز عبور شما را بین افراد شناس و ناشناس بذل و بخشش کند، باید نام (SSID) شبکه Wi-Fi خود را تغییر دهید و واژه optout_ را در نام جدید بگنجانید تا مایکروسافت بفهمد که شما اینکار را دوست ندارید !

منبع:http://blog.shabakeh.net

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.