اخبار فناوری و شبکه

تازه های شبکه و IT

اخبار فناوری و شبکه

تازه های شبکه و IT

دوره مجازی کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری

تعریف و هدف :

 دوره مجازی کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری یکی از دوره‌های آموزش عالی در زمینه فنی و مهندسی است که هدف آن تربیت متخصصینی در زمینه سیستم‌های انتقال اطلاعات توزیع شده و شبکه‌های کامپیوتری می‌باشد. از آنجایی که دارا بودن دانش تحلیل، طراحی،  مدیریت و مباحث امنیتی شبکه‌های کامپیوتری مورد نیاز اکثر کارشناسان بخش‌های طراحی و مهندسی، نگهداری و بهره‌برداری، نظارت و تحویل، و کنترل کیفیت شرکت‌های مخابراتی و بخش فنآوری اطلاعات اکثر شرکت‌های دولتی و خصوصی دیگر می‌باشد، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای پاسخ به نیاز آموزشی این گروه از کارشناسان که عموماً به دلیل شاغل بودن قادر به حضور در دوره‌های عادی نمی‌باشند، دوره کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری را به صورت دوره مجازی نیز ارائه می‌کند.

هدف از این دوره تربیت افرادی است که در زمینه مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی و نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، شبکه های کامپیوتری و همچنین جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی، استفاده و انتقال اطلاعات و مدیریت فرآیند آنها تبحر لازم را داشته باشند.

ضرورت واهمیت رشته :

     در اجرای اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از جمله بند "ب" اصول 2 و 12 اصل سوم، و ایجاد شرایط تحقق بند 4 همین اصول و نیز اجرای اصل 30 و بند 7 اصل 43 و ایجاد شرایط تحقق بندهای 8 و 1 این اصل و اصول دیگر و نظر به حجم عظیم اطلاعات از طرفی و نقش بلا‌انکار آن در کیفیت مدیریت و اداره امور و همچنین نقش ابزاری تکنولوژی کامپیوتر در کیفیت جمع‌آوری و سازمان‌دهی اطلاعات از طرفی و نقش امکانات اینترنت در نشر و انتقال سریع آن، پس از بررسی و مطالعه مباحث فنون کامپیوتر و شبکه‌های اطلاعاتی و مدیریت، دوره کارشناسی ارشد "فنّاوری اطلاعات" با گرایش «شبکه های کامپیوتری» تدوین می‌گردد.

قابلیتها ، نقش و توانائیهای دانش آموختگان رشته :

  دانش آموختگان این رشته قادر خواهند بود بعنوان کارشناس ارشد راه‌حل‌هایی کاربردی در زمینة مدیریت، تهیه، بهینه‌سازی، بهبود و بسترسازی شبکه های کامپیوتری ارائه دهند. آنها قادرند با توجه به آموخته‌های خود با رعایت تمامی جوانب علمی، فنی و با توجه به نیازهای جوامع راه حل های بهینه را انتخاب کرده، آنها را به نتیجه برسانند.

 طول دوره و شکل نظام:

برنامه درسی دوره برای 4 نیمسال طرح‌ریزی شده است و طول آن حداکثر 3 سال می‌باشد (طبق مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و طول هر ترم 16 هفته آموزشی کامل، مدت هر واحد درس نظری 16 ساعت، و برای دروس عملی و آزمایشگاهی و کارگاهی 48 ساعت می‌باشد.

 تعداد واحدهای  درسی:

تعداد واحدهای درسی این دوره علاوه بر دروس جبرانی برابر 32 واحد بصورت زیر است.

1- دروس گروه 1 حداقل     12   واحد

2- دروس از مابقی گروه 1 و گروه2  حداکثر    15   واحد

3- روش تحقیق و سمینار    2     واحد

4- پروژه                         3     واحد

جمع کل واحدها               32    واحد

 

تعداد دروس:

برنامة دوره کارشناسی‌ارشد فناوری‌اطلاعات در این گرایش شامل 24 واحد درسی از دروس گروه 1 و گروه 2، 2 واحد سمینار و 6 واحد پروژه است. دانشجویان می بایست مابه التفاوت دروس گرفته شده از گروه 1 نسبت به کل دروس مورد نیاز برای دوره کارشناسی ارشد (24 واحد) را از دروس گروه 2 اخذ نمایند. همچنین لازم است دانشجویان دروس جبرانی تعیین شده را گذرانده باشند.

6-1- دروس گروه 1

دروس گروه 1 به گونه‌ای انتخاب شده‌اند که مبانی و اصول لازم برای این گرایش را پوشش دهند و اخذ آنها نسبت به دروس گروه 2 دارای اولویت است. این دروس همه 3 واحدی بوده و در جدول ضمیمه معرفی شده‌اند. اخذ حداقل 4 درس از این دروس اجباری است.

6-2- دروس گروه 2

دروس گروه 2، امکاناتی را برای فعالیت تخصصی و تمرکز بیشتر دانشجو در یک زمینة خاص فراهم می‌آورند. این دروس نیز همگی 3 واحدی می‌باشند و در جدول ضمیمه معرفی شده‌اند.

6-3- روش تحقیق و سمینار

گذراندن درس سمینار برای دانشجویان دوره اجباری است. در این درس دانشجو با انتخاب یک موضوع و یک استاد مشاور پیرامون موضوع خاصی مطالعه و تحقیق بعمل می‌آورد. این تحقیق بایستی شامل سابقه کار، وضعیت تا زمان حاضر و روالهای آتی پیش‌بینی شده دربارة موضوع باشد. نتیجة تحقیق دانشجو در این درس بایستی بصورت یک ارائه شفاهی و یک گزارش کتبی ارائه شود.

6-4- پروژه تحقیق (پایان نامه)

در این دوره هر دانشجو با انجام یک پایان نامة ‌3 واحدی در مورد مسألة خاصی به تحقیق می‌پردازد. موضوع پایان‌نامه الزاماً بایستی در یکی از زمینه‌های مرتبط باشد و زمینة‌ عملی لازم برای انجام آن با دروس اخذ شده توسط دانشجو در این دوره فراهم شده باشد. نحوة‌ تصویب موضوع پایان‌نامه و ارزیابی و دفاع آن مطابق آئین‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی می‌باشد.

 

دروس گروه 1

شمار درس

عناوین درس

تعداد واحد

1

شبکه های کامپیوتری پیشرفته

3

2

مدیریت شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

3

3

امنیت شبکه

3

4

ارزیابی کارایی شبکه های کامپیوتری

3

5

سیستم های توزیعی

3

6

شبکه های سیار و بی سیم

3

7

طراحی شبکه های کامپیوتری

3

8

روش تحقیق و سمینار

2

9

پایان نامه

3

   

 دروس گروه 2

شماره درس

عناوین دروس

تعداد واحد

1

شبکه های کامپیوتری سرعت بالا

3

2

شبکه های چندرسانه ای

3

3

شبکه های ذخیره ساز

3

4

پردازنده های شبکه ای

3

5

سیستم های کامپیوتری امن

3

6

محاسبات توری

3

7

سیستم های عامل پیشرفته

3

8

مباحث ویژه

3

9

مباحث پیشرفته در شبکه های کامپیوتری

3

10

یک درس از سایر گرایش های دانشکده

3

11

یک درس از گرایش معماری کامپیوتر

3

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.