حتما برای شما اتفاق افتاده که فایل های مهمی در فلش مموری خود داشتید و این نگرانی را داشتید که در صورت گم شدن فلش ممکن است این اطلاعات مورد سوء استفاده قرار بگیرد. یا ممکن است اطرافیانتان بدون اجازه شما و به دور از چشم شما فلش مموریتان را مورد بررسی مو شکافانه ! قرار دهند. یا ممکن است یک موقعیت اضطراری ای پیش بیاید و شما باید اطلاعات محرمانه ای را با استفاده از فلش مموری توسط فردی که زیاد مورد اعتماد شما نیست ( یکی از اطرافیان خیلی کنجکاو !!) به دست شخص دیگری برسانید و یا سناریوهایی از این قبیل و برای خاتمه دادن به این نگرانی ها به دنبال راه حل می گردید و یا حتی ممکن است از نرم افزارهای زیادی برای حفظ محرمانگی اطلاعاتتان استفاده کرده باشید. مشکلی که ممکن است این نرم افزارها داشته باشند این است که در صورت فراموش کردن پسورد ممکن است اطلاعاتتان از بین برود ، یا ممکن است این نرم افزار مختص سیستم عامل خاصی باشد و یا کلا از استفاده از این نرم افزارهای جانبی زیاد راضی نیستید. در این آموزش قصد داریم شما را با یکی دیگر از قابلیت های ویندوز آشنا کنیم . این ویژگی به شما این امکان را می دهد که اطلاعات حیاتی خود را امن نگه دارید. در آموزش Bitlocker را به شما معرفی می کنیم. اما Bitlocker چیست؟
Bitlocker یکی از ابزارهای قدرمند ویندوز است که به کمک آن می توانید بر روی درایو های هارد دیسک و یا فلش مموری پسورد بگذارید و اطلاعات آن ها را رمزگزاری کنید. BitLocker در نسخه های Professional ، Ultimate و Enterprise از ویندوز 7 و نسخه های Pro و Enterprise از ویندوز 8 وجود دارد اما فلش مموری ای که توسط آن Encrypt می شود در تمامی نسخه های ویندوز 7 و ویندوز 8 قابل استفاده است. اما برای استفاده در ویندوز XP نیاز به نصب یک فایل Update در ویندوز XP می باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چگونه یک فلش را با Bitlocker قفل کنیم ؟
دکمه Win+W را در ویندوز 8 بزنید و عبارت Bitlocker را Search کنید.
BitLocker Drive Encryption را انتخاب کنید.
2- در صفحه باز شده درایو مورد نظرتان را انتخاب کنید و بر روی Trun on BitLocker کلیک کنید.
3- منتظر بمانید تا BitLocker شروع به کار کند.
*** تا زمانی که کار BitLocker به پایان نرسیده فلش مموری خود را جدا نکنید زیرا ممکن است فلش شما غیر قابل استفاده شود.
4- در صفحه بعدی گزینه اول را انتخاب کنید و پسورد خود را وارد کنید.
5- در صفحه بعدی باید نحوه ذخیره سازی فایل ریکاوری را تعیین کنید تا در صورتی که پسورد تان را فراموش کردید بتوانید با استفاده از این فایل به اطلاعاتتان دسترسی پیدا کنید.
در اینجا می توانید فایل ریکاوری را در اکانت مایکروسافت خود آپلود کنید یا در قالب فایل txt ذخیره کنید و یا آن را پرینت کنید.
این هم تصویری از محتویات فایل ریکاوری !
6- در این مرحله نحوه رمزگزاری شدن اطلاعات درایوتان را مشخص می کنید.
روش اول فقط اطلاعات ذخیره شده را Encrypt می کند و برای درایوهایی که اطلاعات کمی در آن ها ست بهترو سریعتر است.
روش دوم برای درایوهایی پر حجمی که اطلاعات زیادی در آن هاست بهتر است و البته کمی زمانگیر !
7- در صورتی که آماده Encrypt کردن هستید دکمه Next را فشار دهید.
8- کمی تا قسمتی صبوری پیشه کنید و تا پایان Encryption فلش مموری خود را به هیچ وجه از سیستم جدا نکنید زیرا ممکن است به آن آسیب برسد!!!
9- تصویر نهایی
منبع:هیوا شبکه